KineBert

Ritmische Massage

ritmische-massage

Ritme is de drager van het leven. Overal om ons heen vinden we ritme terug. We kunnen dit bv. zien in de seizoenen, in het ritme van dag en nacht, eb en vloed, slapen en waken…

Dit vinden we ook terug in ons eigen lichaam. Kijken we maar naar ons hartritme, onze ademhaling, onze spieren die samentrekken en dan weer ontspannen, de darmperistaltiek,…

Als we gezond zijn dan verloopt alles vrij harmonieus. Bij kleinere verstoringen zijn we als mens in staat om het tijdelijk verstoord ritme zelf weer op gang te brengen door bv. eens goed of langer te slapen of na veel denkwerk eens goed te sporten of wandelen.

Bij grotere verstoringen kan het gebeuren dat we zelf niet meer in staat zijn om onszelf bij te sturen. De verstoring kan op lichamelijk vlak zijn zoals bv. spier- en gewrichtspijnen, buikklachten, oververmoeidheid, hoofdpijnen enz.. maar ook in andere gebieden zoals onder andere burn out, depressiviteit, slaapstoornissen, angststoornissen, stresssituaties en andere klachten.

Dan kan ritmische massage van betekenis zijn om het ritme in ons lichaam weer op gang te brengen. De mens in zijn totaliteit staat centraal in de gehele behandeling. Als antwoord op de massage gaan er veranderingen optreden in het lichaam of in het leven van de behandelde persoon.

Het is een boeiende ervaring en aanvullende weg om ook op een andere wijze naar de mens te leren kijken, meer in zijn totaliteit want vele lichamelijke klachten kunnen een uiting zijn van een onevenwicht in het emotionele en mentale veld.

Ik ervaar het als een verrijking in mijn behandelingen. Afhankelijk van de klacht en/of de ingesteldheid van de patiënt kan de behandeling ingevuld en aangepast worden, meer een manuele aanpak of meer vanuit een visie van wie er als mens zich voor mij bevindt. Beide behandelingen zijn perfect combineerbaar tijdens één behandelingssessie.

Om een afspraak te maken voor ritmische massage kan u bellen naar 0476 240031.